Information om cyklar

För många cyklar på gården har tyvärr börjat orsaka diverse problem för fastigheten, vi vill påminna alla att om det är fullt i cykelställen så får inte cyklarna ställas fritt på övriga platser på innergården. Detta är framförallt av säkerhetsskäl då gångarna på innergården är utrymningsvägar. De försvårar även för lägenheter på markplan och för fastighetsskötsel.

Vi hänvisar till cykelförrådet i källaren eller helt enkelt i något av ställen utanför innergården. Detta gäller självklart även mopeder, cykelvagnar och lådcyklar, då det inte finns dedikerade platser för dessa så är de inte välkomna på innergården. Vi har börjat se på att skapa fler platser men tills det går att lösa så ska de inte ställas på innergården.

Om cyklar fortsatt står felparkerade kommer dessa löpande flyttas ner i cykelkällaren av vår vicevärd. Detta kommer medföra en ökad kostnad för föreningen, så för att spara på våra gemensamma resurser så förväntar vi oss att alla gör sitt yttersta för att vi ska få en säker innergård som går att skötas om.

Detta gäller dessutom oanvända cyklar, vet ni med er att ni inte kommer använda er cykel på ett tag så behöver inte den ta plats från de som dagligen använder sina cyklar, snälla flytta ner dem i cykelkällaren eller förvara dem i eget förråd. Om ni känner att ni behöver hjälp med att flytta något så maila oss gärna!

Har ni cyklar ni vill bli av med så kommer det en container i höst, se till att de slängs då, behöver ni hjälp med detta så kan ni höra av er till oss